Spoločnosť LASSELSBERGER, s.r.o. uviedla na trh novú kolekciu obkladov a dlažieb RAKO 2009

 

Jednotiacimi prvkami klasických kúpeľňových sérií sú zaujímavé povrchy imitujúce textilné štruktúry vo formátoch vhodných na moderné ako horizontálne tak aj vertikálne obloženie. Hlavným krédom rôznych typov dekorácií je rafinovaná jednoduchosť v súlade s dokonalou funkčnosťou. Skutočnými lahôdkami v tomto smere sú série Canape, Tulip a Coral. Novátorská séria Mikado nadchne zasa pastelovou dekoráciou a intenzívnymi farbami tých, ktorí budujú detskú kúpeľňu či modernú kúpeľňu s kreatívnymi dekoráciami. Nové atraktívne rozmery veľkoformátových kalibrovaných obkladačiek 29,8x59,8 a 29,8x89,8 cm s matným a lesklým bielym povrchom osloví vyznávačov súčasných trendov v duchu minimalizmu. Luxusné výrazné dekorácie v synergii s bielou obkladačkou zvýraznia inak kompaktné plochy. A to všetko v dokonalom súlade s tými najúspešnejšími sériami interiérových dlažieb RAKO.

Pre kuchyne v roku 2009 značka RAKO „naservírovala“ série na kompletné obloženie kuchýň a priľahlých priestorov alebo ďalších častí bytu v dizajnovo jednotnom duchu. Elegantnú podlahu, rovnako ako stenu, vytvorí séria dlaždíc Savana založená na farebnej variabilite a kompatibilite s modernými dekoráciami. S novou keramickou mozaikou Savana nájdete riešenie obloženia i na miestach, ktoré sa zdanlivo nedajú obložiť. Iný, sofistikovaný dizajn sa ukrýva v lapovanej dlažbe Defile, ktorá je kombináciou matného a lesklého povrchu. Kompletná kalibrácia všetkých prvkov série Defile umožňuje pokládku s minimálnou škárou. Toto plus umožňuje vytvoriť homogénne plochy dlažby, ale zároveň vnáša do interiéru punc súnáležitosti a čistoty, bez zbytočných detailov a doplnkov. Decentná dekorácia, makrá organických štruktúr, vytvára z tejto zdanlivo strohej série absolútneho favorita pre dokonalé interiéry.

Pre podlahy ponúka RAKO 2009 na využitie celkom odlišné štýly, ktoré po všetkých stránkach môžu vytvoriť ako výnimočný priestor tak aj funkčný a jednoduchý interiér. Útulným i moderným domovom budú slušať dlaždice v nadčasovom dizajne a nekompromisnej kvalite Galileo a Sandstone Plus, a to za príjemnú cenu. Súčasná technológia keramickej výroby umožňuje vyrobiť relevantný dizajn inšpirovaný prírodou s prednosťami keramického materiálu. Kalibrované modulárne dlažby Zingana majú rozmer 30x60, 15x60 a 10x60 cm. Supermoderný ráz tejto série je daný unikátnym lešteným povrchom kombinovaným s efektným kovovým efektom. Zingana tak predstavuje dizajn dreva v skutočne kozmickom prevedení. Naopak typicky „drevený“ obklad Noe zaujme svojou kresbou a formátom, má tendenciu vyzerať ako skutočné drevo. Série Diamond a Riverberi sú luxusnými konceptmi dlaždíc s rafinovanou dekoráciou. Dlaždice typu gres porcellanato smaltato s rozmermi 30x60, 60x60 a dokonca 60x120 cm sú jasnou odpoveďou na súčasné požiadavky na maximalizáciu formátov pri dodržaní mimoriadnej kvality.

RAKO

Tradičná česká značka RAKO už viac ako 125 rokov reprezentuje ucelené sety obkladačiek a dlaždíc vrátane bohatého sortimentu dekoračných doplnkov do kúpeľní, kuchýň a podlahy bytových interiérov.

Výrobky značky RAKO uvádza od roku 2002 na trh spoločnosť LASSELSBERGER, s.r.o.

 

Kontakt pre médiá:
Pavla Nováková, manažér komunikácie LASSELSBERGER, s.r.o.